GLADIATORER COLOSSEUMS HJÄLTAR

Mässbolaget fick uppdraget att vara ansvarig för byggnationen av utställningen Gladiatorer Colosseums Hjältar som gick på Kinnarps Arena i Jönköping.

Den spännande och världsunika utställningen Gladiatorer – Colosseums hjältar som är producerad i samarbete med Colosseum och ett flertal museer i Italien, har visats runt om i världen och har setts av över en halv miljon människor. Utställningen tar dig tillbaka till romarrikets glansdagar för en inblick i gladiatorernas livsberättelser och den tid då romarriket var som mäktigast.

Utställningen uppfyller höga kvalitativa krav på koncept, föremål, pedagogisk presentation och riktar sig till vuxna likaså som till barn med varsina upptäcktsresor

–Den här utställningen lyckas mycket väl med att kombinera kunskapsförmedling och underhållning
för alla åldrar. Den kunskapstörstiga får tillgång till alla detaljer från striderna, Colosseums arkitektur och spelens roll i det antika samhället samtidigt som det öppnar upp en spännande värld av gamla kulturer och berättelser för barnen, säger projektledaren för utställningen, André
Petzold.

–Det här var ett annorlunda och spännande uppdrag som gav lite blodad tand, vi bygger gärna fler utställningar av denna typen, säger Kristoffer Lago, Byggansvarig för Mässbolaget Expo.

Beskrivning: Mässa, Gladiatorerna
Uppdrag: Byggnation
Kund: Destination Jönköping
År: 2018

Vill du veta mer: 
info@massbolaget.se