Glimåkra STFF 2019

På Stockholm Furniture & Light Fair premiärvisasades och lanseraserades JungleWall, designad av Superlab. ”Artificiell natur som ljuddämpar och ger möjlighet till återhämtning”

Flera forskningsrapporter, bland annat Exeter University i Storbritannien, visar att naturen är den bästa platsen för återhämtning. Vi behöver se naturen, och helst vistas i den, för att må bra. Naturen tillhandahåller också den bästa akustiska miljön. Det intressanta är dock att hjärnan registrerar artificiell natur på samma sätt och ger samma lugnande effekt.

Ur allt detta väcktes idén till JungelWall. 

JungleWall är en serie ljuddämpande blad i olika mönster. Materialet är gjort av filt och bladen kan monteras på ett sätt som skapar ett avstånd till väggen. 

”Det var viktigt att återspegla en naturlig känsla i JungleWall, därav avståndet mellan blad och vägg som ger en effektfull rörelse i bladen”, säger Niklas Madsen på Superlab.

JungleWall, vann Red Dot 2019 för Product Design.

Självklart var denna produkt i fokus i samband med att deras monter skulle byggas och resultatet blev en inbjudande ”trädkoja” där stök och stoj från mässan kändes väldigt långt borta.

Beskrivning: Monter
Uppdrag: Byggnation och ljussättning
Kund: Glimåkra
År: 2019

Vill du veta mer: 
info@massbolaget.se