Millesgården – Lena Andersson

Lena Andersson är för de flesta förknippade med sina ljuvliga barnböcker med de vackra illustrationerna, de finurliga världar hon bjuder in till. Och utställningen är verkligen som en finurlig värld att leta sig runt i vilket passar både stora och små.

I utställningen Lena Anderson värld får vi se allt från de första idéskisserna till de detaljrika akvarellmålningar som tryckts i böckerna. Här finns självklart Linnea men också favoriterna som Maja, Mollan, Storm-Stina, Kotten och Kanin. Kom och lyssna på sagan i Storm-Stinas hus, lär dig klockan med farbror Knut, gå på bron med Linnea hos Monet eller titta in till Maja där hon sitter i sitt växthus fyllt av tomater. Vi får också möta kvinnan bakom böckerna, se några av Lena Andersons akvareller och kolteckningar som aldrig tidigare visats inför publik.

Utställningen har satts samman av, trädgårdsmästare och stylist, Ia Schildt och det finns ingen som hade kunnat tolka Lena Andersson akvarellvärld av natur och ohämmad fantasi bättre. Från Mässbolaget vill vi skicka ett stort tack till Ia med familj för att fantastiskt kul och personligt projekt. Vi vill också skicka ett tack till Intendent Maria Wiberg och all hennes personal på Millesgården för att de tog så väl hand om oss.

Beskrivning: Millesgården – Lena Andersson
Uppdrag: Utställning
Kund: Millesgården
År: 2019

Vill du veta mer: 
info@massbolaget.se